0 - 0,00 kr.

Kartofler er fantastiske. Især nu, hvor vi begynder at bevæge os ind i det mørke halvår. Kartoffelsuppe, flødekartofler, brun sovs og kartofler. Vil du forkæle dig selv eller dine gæster, så prøv at kaste dig ud i disse fantastiske hjemmelavede franske kartofler. Det er ikke svært, men sæt gerne tre kvarter af til det.

Du kan spise chipsne, som de er med en god dip, eller du kan servere dem til brun sovs. Du kan bruge de fleste typer kartofler – bare de ikke er for små. Vi anbefaler et mandolinjern, men har du ikke sådan et liggende, så skærer du blot kartoflerne papirtyndt med en skarp kniv. Når chipsne kommer op af frituren, så giver du dem en rundhåndet omgang god havsalt. Kartofler og havsalt er et match made in heaven, og her er ingen undtagelse. God fornøjelse med de hjemmelavede kartoffelchips med havsalt!

Det skal du bruge

1 mellemstor kartoffel pr. person.

Olie til friture, smagsneutral. Mængde afhænger af, hvor stor portion du laver. Regn med cirka en dl olie pr. kartoffel.

Til topping af chips

God havsalt (fx Flor de Sal).

Tilbehør

Mandolinjern eller skarp kniv.

Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartoflerne.
  2. Skær dem i tynde skiver. Enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Jo tyndere kartoflerne er, desto mere crispy bliver chipsne.
  3. Læg kartoffelskiverne i koldt vand i 15-20 minutter.
  4. Dup kartoffelskiverne tørre med lidt køkkenrulle.
  5. Varm olien op i en gryde. Olien er klar, når den simrer omkring en tændstik eller et træspyd.
  6. Kom kartoffelskiverne i gryden lidt ad gangen. Gryden må ikke være overfyldt.
  7. Rør lidt rundt i gryden med en gaffel, så skiverne ikke ”smelter” sammen.
  8. Når de er gyldne og sprøde, tager du skiverne op og lægger på et stykke køkkenrulle.
  9. Drys generøst med havsalt.

 

Og så er det bare at nyde de gode hjemmelavede kartoffelchips med havsalt!