0 - 0,00 kr.
Denne opskrift på Cookies med karamel og havsalt er god hele året rundt, men særligt i juletiden er det hyggeligt at servere disse himmelske kager med et stort glas iskold mælk. Efterhånden kommer Cookies i alle smagsvarianter, og det er ingen hemmelighed, at vi har afprøvet mange forskellige opskrifter. Denne opskrift er absolut en af de bedste. Disse cookies er fyldt med chunky chokoladestykker, blød karamel og havsalt på toppen. Mums!

Hvis du har tid og lyst, så kan du kaste dig ud i at lave din egen karamel af kondenseret mælk. Her har vi sparet tiden og købt en chokoladebar med karamel. Du kan selv vælge din favorit, fx Marsbar, Center (Coletta), Smil (Marabou) osv. Dejen er super klistret, når der skal formes cookies, men sådan skal den være. 😉 God fornøjelse og glædelig advent!

 

Ingredienser til 12 store cookies med karamel og havsalt

100 gram mørk chokolade

Ca. 70 gram chokolade med karamel (vi har brugt Center)

135 gram sukker

180 gram mel

2-3 tsk. kakaopulver

1 knivspids bagepulver

1 knivspids vaniljesukker

125 gram blødt smør

1 æg

Havsalt

 

Sådan:

  1. Hak de to slags chokolader groft.
  2. Rør smør, vaniljesukker og sukker godt sammen i en skål.
  3. Tilsæt æg og en knivspids salt. Rør godt.
  4. Rør mel, kakaopulver og bagepulver i dejen.
  5. Vend chokoladen i dejen.
  6. Put bagepapir på en bageplade.
  7. Med en ske former du dejen til nogle klatter på bagepladen. De må ikke være for tykke, og der skal være god afstand mellem hver cookie, da de flyder ud.
  8. Nu drysser du lidt havsalt på kagerne.
  9. Bag dine jule-cookies på 200 grader alm. ovn i 10-12 minutter til kanten nærmer sig den mørkebrune farve.
  10. Lad kagerne afkøle på en rist.
  11. GLÆDELIG JUL!