0 - 0,00 kr.

Sichuansalt er en blanding af flagesalt og det traditionelle asiatiske krydderi, sichuanpeber. Peberet er slet ikke, som vi kender almindelig sort peber. I stedet har det en let syrlig mentolsmag efterfulgt af en lang, frisk stærk og olieret eftersmag. Desuden giver det en let prikkende sensation på tungen, som du nok er nødt til at opleve for at forstå.

Når du følger denne opskrift, får du en hjemmelavet sichuansalt, som vil være en perfekt tilføjelse til asiatiske retter, eller hvad du ellers kan finde på.

Det skal du bruge:

2 spsk. sichuanpeber

4 spsk. Flor de Sal

En morder eller blender

Wokgryde eller lignende

Krukke til opbevaring

Sådan gør du:

Bland salt og Sichuanpeber sammen. Forholdet mellem salt og peber ovenfor er vejledende, og du kan selv putte mere eller mindre peber i for at få præcis den smag, der passer til dig.

Hæld blandingen op i din gryde eller pande og tænd på middel til lav varme. Sørg for at holde panden i bevægelse og bliv ved til sichuanpeberet begynder at dufte.

Brug en blender eller morter til at knuse blandingen, indtil den får den konsistens, du ønsker. Det er også muligt at bruge en kagerulle, hvis du ikke har hverken blender eller morter.

Opbevar blandingen i en krukke ved stuetemperatur. Hvis du allerede har købt en stentøjskrukke fra Flaky, er den ideel til opbevaring. Dit sichuansalt holder smagen i mange måneder. Og når du er løbet tør, er det heldigvis nemt at lave noget mere.

Dit nye sichuansalt kan du eksempelvis bruge til at marinere rejer, spareribs eller bare som almindeligt salt for at tilføje lidt ekstra til dine måltider.

Hvis du vil lave en autentisk asiatisk marinade, kan du blande sichuansaltet med chiliflager, hvidløg og olie og lade dine rejer (eller hvad du ellers kan finde på) ligge i 30-60 minutter.